Cultuurblogger Marianne Visser van Klaarwater over Veteranenkunst

Marianne Visser van Klaarwater schrijft sinds maart 2014 elke week een artikel voor haar blog. Dit doet ze om anderen te laten delen in datgene waarvan zij zelf geniet en wat haar leven zin geeft. Marianne las de persberichten over het bezoek van Koningin Máxima aan het Veteranen Instituut (VI) en benaderde het VI met het volgende verzoek.

Voor mijn blogpost maak ik graag een blog over kunst van veteranen. Ik wil schrijven over: maken van kunst als verwerkingstherapie, visie Veteraneninstituut en vervolgens vier kunstwerken benoemen van het liefst 4 verschillende kunstenaars.  Heeft u voor mij een overzicht met afbeeldingen zodat ik daaruit kan kiezen?  Heeft u voor mij afbeeldingen + korte beschrijving van de betreffende veteraan? 

Haar verzoek werd doorgestuurd naar het bestuur van de Stichting Veteranen Kunst. Frans Janssen als nieuw bestuurslid en verantwoordelijk voor publieke relaties nam de taak op zich contact op te nemen met Marianne. Na vastgesteld te hebben in dezelfde stad te wonen, nodigde Frans, Marianne en haar man bij zich thuis uit voor een kennismaking, op 1,5 meter dat dan weer wel. Marianne had ondertussen op basis van de kunstwerken getoond op de SVK website een keuze gemaakt van de andere kunstenaars die ze zou willen benaderen. Deze werden eerst door Frans gepolst maar reageerden stuk voor stuk erg enthousiast.

Marianne werkt snel want enkele dagen later, stond de blog er al. Ze had duidelijk genoten van de samenwerking, want ze opende de E-mail met de link naar haar blog met “Goedemorgen mannen van goud”.